Renovatie VUB-zwembad van start

Vanavond wordt op de campus Etterbeek de eerste steen van het nieuwe zwembad gelegd. Dat was aan grondige renovatie toe.

Vooral naar energiezuinigheid werd het hoog tijd om het gebouw aan te passen aan de hedendaagse energiestandaarden. Ook de technische installaties zullen worden vervangen. Daarnaast zal er ook een nieuw instructiezwembad van dertien op zeven meter naast het bestaande bad komen.

Het project krijgt voor een totaalbedrag van 3,337 miljoen euro subsidies van verschillende overheden. Vanuit de VGC ondersteunen de ministers Guy Vanhengel (Open VLD) en Pascal Smet (SPA) het project. Ook Vlaamse ministers Sven Gatz (Open VLD) en minister voor sport Philippe Muyters (NVA) dragen bij.

In maart 2016 vernietigde de Raad van State nog de subsidiebeslissing van de Vlaamse Regering, dit omdat de toekenning aan 19 sportprojecten niet gemotiveerd was. Maar dat is intussen in orde.

“De uitbreiding en renovatie van het VUB-zwembad is een uitstekende zaak voor de studenten in Brussel”, zegt minister Sven Gatz. “Het zal een troef worden die het aanbod van Nederlandstalig hoger onderwijs in Brussel nog sterker maakt.” Ook scholen, verenigingen en bewoners uit de buurt maken gebruik van het bad.

Op architecturaal vlak zal het nieuwe, duurzame gebouw er helemaal anders uitzien dan vandaag, en een nieuwe landmark voor de omgeving worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?