Restaurant met paar Afrikaanse gerechten opent in Afrikamuseum

© Interel Belgium

In het Afrikamuseum in Tervuren is maandag een nieuw museumrestaurant geopend. In ‘Bistro Tembo’ kunnen bezoekers voortaan enkele Afrikaanse specialiteiten zoals moambe of bobotie proeven. Opvallend: de kantine is een nieuw eetconcept van de Belgische keten Lunch Garden.

De nieuwe museumkantine is een eerste filiaal van Bistro Garden, een zusteronderneming van de Belgische restaurantketen Lunch Garden. In tegenstelling tot deze snelle wegrestaurants zal er in het museumrestaurant wél bediening aan tafel zijn.

De menukaart kreeg een exotische toets. Naast de typische Belgische gerechten zijn er ook een viertal Afrikaanse specialiteiten zoals Congolese moambe en Zuid-Afrikaanse bobotie terug te vinden.

Ook de naam moest bij het museum passen. "'Tembo’ betekent olifant in het Swahili. En die olifant is erg typerend voor het Afrikamuseum", vindt Annick Van Overstraeten, ceo van Lunch Garden.

Op dit moment is Bistro Tembo enkel ‘s middags open. Vanaf 9 december, wanneer het gloednieuwe Afrikamuseum de deuren opent, kunnen bezoekers er ook 's avonds terecht. Op dinsdag-, woensdag- en zondagavond blijft het restaurant tot tien uur open; op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tot elf uur 's avonds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?