Resto National zamelt 20.000 euro in voor slachtoffers noodweer

© Visit Brussels.
| Op Resto National wordt traditioneel mosselen-friet geserveerd op het Vossenplein. (archiefbeeld)

Op het Brusselse Vossenplein heeft woensdagavond de tiende editie van het Resto National plaatsgevonden. De opbrengst van het openlucht-mosselrestaurant ging dit jaar naar de slachtoffers van het noodweer dat België vorige week getroffen heeft. Volgens de organisatoren is er net iets meer dan 20.000 euro ingezameld.

Omwille van de coronacrisis was het evenement enkel toegankelijk mits reservatie, wat niet verhinderde dat alle 980 plaatsen aan de 130 tafels uitverkocht waren. 120 van die plaatsen waren voorbehouden voor mensen met een klein inkomen, die slechts een euro betaalden. De andere eters betaalden 25 euro voor een mosselmaaltijd.

"Iedereen was het eens met de beslissing om op de dag van nationale rouw, dinsdag, geen Bal National te houden", zegt Frank Anthierens, organisator van het Bal National en het Resto National. "De coronamaatregelen waren op het Resto National nog van kracht en zijn goed nageleefd, ook al was het een prettig weerzien. Vorig jaar hebben we dit immers niet kunnen organiseren. De sfeer was goed, het publiek vindt het duidelijk fijn dat ze weer kunnen deelnemen aan een volksfeest."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?