Restyling voor straat zonder meervouds-s

Asfalt zo glad als een biljartlaken, een fietspad én nieuwe verlichting: de Zevenbunderlaan heeft een ware metamorfose ondergaan. Dat werd gevierd met een feestje, waarop minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) de bewoners vroeg om nu ook zorg te dragen voor hun vernieuwde straat, en waarop Herman A.O. Wilms de toponymie van zijn straat uit de doeken deed.

Op een woedende bewoner na, die vond dat de nieuwe look van de laan parkeerplaatsen kost en die zijn gal spuwde na zijn zoveelste parkeerboete, waren het vooral blije gezichten bij de talrijk opgedaagde bewoners.

Pascal Smet maakte van de gelegenheid gebruik om de bewoners nog eens op hun plicht te wijzen om zorg te dragen voor de voetpaden. Hij haalde ook zijn stokpaardje nog eens boven: "Gebruik toch de fiets om korte afstanden af te leggen. In het begin zul je misschien zweten, maar je krijgt er al snel conditie en spieren bij en dan is ook vrouwlief tevreden."

Een van de gasten was ook Herman A.O. Wilms. De voormalige leraar aan de hogere technische school NaRaFi en euromuntjesverzamelaar gaf een korte uiteenzetting over de oorsprong van de naam Zevenbunderlaan. Een bunder (in het Frans bonnier) is een oude oppervlaktemaat die ongeveer overeenkomt met een hectare. Wilms vertelde er ook meteen bij dat Zevenbunderlaan eigenlijk met een meervouds-s geschreven zou moeten worden, zo weet hij na advies te hebben ingewonnen bij het Genootschap Onze Taal, de Nederlandse vereniging van taalliefhebbers. Pittig detail is dat op de naambordjes op het Ukkelse grondgebied de straat wél met tussen-s staat (en in twee woorden bovendien: Zeven Bunderslaan). Ook wil Wilms dat de rotonde met de Mozartlaan omgedoopt wordt tot Zevenbunder(s)plein.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?