Rode Duivels-vliegtuig maakt zijn intrede in vloot Brussels Airlines

© Brussels Airlines

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag het derde vliegtuig met een speciaal design in haar vloot opgenomen. Naast een Kuifje- en een Magritte-toestel vliegt er nu ook een aan de Rode Duivels gewijd vliegtuig rond, "Trident" (drietand) genaamd.

De bedoeling was om de nieuwe beschildering maandag met veel bombarie voor te stellen, maar door de aanslagen van 22 maart in Brussel werd gekozen voor een besloten voorstelling voor het personeel van Brussels Airlines. Dinsdagochtend vervoerde het volledig in het rood geschilderde toestel dan zijn eerste passagiers, met bestemming Berlijn.

"Onze Airbus A320 met registratienummer OO-SNA is gewijd aan onze nationale trots: de Rode Duivels. Voor alles wat ze ons gegeven hebben in hun weg naar de top, en voor alle spannende matchen die nog zullen komen", klinkt het op de website van Brussels Airlines.

Het design werd mee ontworpen door de Rode Duivels zelf, naar aanleiding van het EK voetbal binnen iets meer dan twee maanden in Frankrijk. Uiteraard de rode buitenkant, met onder meer drietand en de Belgische driekleur, valt op.

Lees verder onder de foto

© Brussels Airlines

Binnenin het vliegtuig, op de bagageruimte boven de stoelen, staan 33 Rode Duivels en hun trainers afgebeeld. Het is de bedoeling dat de nationale voetbalploeg in de voorbereiding op en tijdens het EK met dat vliegtuig reist. Voordien, en erna uiteraard, wordt de "Trident" ingezet op het Europese netwerk van Brussels Airlines. Het ontwerp blijft tot 2022 op het vliegtuig staan.

In de aanloop naar het WK voetbal 2014 in Brazilië kregen al twee vliegtuigen van Brussels Airlines een speciaal tintje in de vorm van stickers in de Belgische kleuren. Het ging toen evenwel niet om een volledige beschildering.

Het Kuifje-vliegtuig ("Rackham") opende vorig jaar de reeks "Belgische iconen" van Brussels Airlines, waarmee de luchtvaartmaatschappij het imago van België wil uitdragen ("Belgitude", zoals ze dat zelf noemt). In maart, daags voor de terreuraanslagen, werd een tweede "special livery" voorgesteld, met als onderwerp het werk van de surrealistische kunstenaar René Magritte. In de toekomst zullen wellicht nog dergelijke initiatieven volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?