Rogiertunnel gesloten na vallende stenen

De Rogiertunnel werd dinsdagavond afgesloten wegens vallende stenen, zo meldt de politie op Twitter. Ook de Kruidtuintunnel werd even afgesloten, wat voor ernstige verkeerhinder zorgde voor op de Kleine Ring tot aan Hallepoort.

"Het ging om kleine stenen," legt Inge Paemen, woordvoerder van Brussel Mobiliteit uit. "Die kwamen rond 15.30 uur op het wegdek terecht vanwege de werkzaamheden om het dak van de tunnel waterdicht te maken. We hebben dat onmiddellijk vastgesteld, en zijn direct gaan inspecteren."

Daarop werd de tunnel gesloten, en blijft die gesloten tot 6 uur woensdagochtend. "Onze diensten inspecteren vanavond en vannacht of het probleem zich kan herhalen of niet. Zo ja; dan komen er netten," zegt Paemen nog.

Er raakten geen mensen gewond, en ook de voertuigen bleven onbeschadigd, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Ook de Kruidtuintunnel werd tijdelijk afgesloten, vermoedelijk als een gevolg van de problemen in de Rogiertunnel.

Rogiertunnel afgesloten wegens vallende brokstukken. Stilstaand #verkeer op de kleine ring

— PolBru (@zpz_polbru) 1 augustus 2017
 
 
Ondertussen staat het verkeer stil op de Kleine Ring tot aan Hallepoort. 

Werf
Op de werf bovengronds wordt het wegdek opgebroken om het waterdicht te maken. De werken, waarbij de Kleine Ring bovengronds is afgesloten van de Nieuwstraat tot aan het Manhattancenter, duren tot eind augustus.

Bekijk de actuele verkeersinformatie hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?