Romakamp duikt op aan Albertbrug in Haren

TDN
© BRUZZ
02/06/2019

In de Vilvoordselaan in Haren hebben Roma hun tenten opgeslagen vlak naast de treinsporen ter hoogte van de Albertbrug. De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene laat voorlopig betijen. Daklozenorganisatie Samusocial zal met de bewoners van het sloppenwijkje in gesprek gaan.

Bijna onder de iconische Leeuwenoprit staat sinds twee weken een aantal eigenhandig in elkaar geknutselde huisjes en een aftandse caravan, bevestigt politiecommissaris Olivier Slosse aan BRUZZ. De bewoners proberen hun dorpje af te schermen van toevallige passanten met enkele blauwe zeilen.

Waar de Roma vandaan komen, is niet duidelijk. Toevallig werd vorige maand een sloppenwijkje in de Paviljoenstraat aan het Noordstation helemaal ontruimd. "We hebben het wijkje daar op 23 mei voor het eerst gesignaleerd en volgen hun activiteiten op", aldus Slosse. Voorlopig is een verwijdering niet aan de orde. Dat kan bevolen worden door de burgemeester, maar ook na een beslissing van de vrederechter.

Samusocial

Daklozenorganisatie Samusocial is van plan deze week nog met een mobiel team naar het kamp in Haren te trekken. "De kans is groot dat we de aanwezige Roma kennen. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen gaan om de mensen die in het verleden aan de Ninoofsepoort verbleven", vertelt woordvoerster Marie-Anne Robberecht in Het Nieuwsblad.

Samusocial zal de aanwezigen, die vaak met rust gelaten willen worden, eerste zorg toedienen en hen ook voedsel bezorgen. "Daarnaast stellen we hen ook voor om naar onze opvang te komen. Het probleem is dat Roma bijvoorbeeld allemaal op dezelfde kamer willen verblijven. Dat kunnen we helaas niet aanbieden en daarom gaan deze mensen dikwijls niet in op ons aanbod."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Haren , Samenleving , Romakamp , sloppenwijk , Vilvoordselaan , Olivier Slosse

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni