Rooseveltlaan: Smet lanceert voor/na-filmpje

BVR
© BRUZZ
06/02/2017

De strijd om de Rooseveltlaan ontbrandde vorige week in alle hevigheid. Eerste schepen van de Stad Brussel Alain Courtois (MR) wil brede rijstroken, en dreigde ermee op de Rooseveltlaan te gaan liggen als men niet zou toegeven.

Volgens minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zijn smallere rijstroken echter nodig om een afgescheiden fietspad aan te kunnen leggen. Daarop zei Courtois dat er al een fietspad op de rijweg geschilderd is, wat tot verontwaardigde reacties leidde van de Fietsersbond, GRACQ, Velodossier en Critical Mass Brussels (BRUZZ, 3 februari).

Nu heeft het kabinet van Smet een filmpje gemaakt om te verduidelijken wat voor hen de meerwaarde is van zo'n afgescheiden fietspad.

Brussels schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) ziet in het filmpje "een nieuw plan, waarin elke weggebruiker ruimte krijgt". Maar het filmpje toont gewoon het project waarvoor een vergunning was uitgereikt, reageert het kabinet-Smet:

Goed nieuws voor Franklin Rooseveltlaan. Na ons protest is er blijkbaar nieuw plan. Elke weggebruiker krijgt ruimte. https://t.co/HLBroRKvjT

— Els Ampe (@ElsAmpe) 6 februari 2017

@ElsAmpe dit is het vergund project hoor. Er is niks aan veranderd.

— Pascal Smet (@SmetPascal) 6 februari 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni