Roundup-containers zorgen voor ongerustheid in Watermaal-Bosvoorde

© Mike Mozart / Flickr
| Glyfosaat / Roundup

Op 10 april ontving de oppositie in Watermaal-Bosvoorde een aantal zorgwekkende foto’s. Op de afbeeldingen is een tractor te zien die op weg is naar het Drielindenstadion, met in de achterbak verschillende flessen van de onkruidverdelger Roundup. Een onderzoek is gestart, dat bericht La Dernière Heure.

Roundup bevat glyfosaat, een zeer schadelijke chemische stof waarvan het gebruik verboden is in het Brussels gewest. Schepen van sport Jean-François De Le Hoye (MR) verzekerde de redactie van La Dernière Heure dat het gaat om oude flessen die gevuld zijn met benzine voor de tractor.

Brussel Leefmilieu, de instantie belast met de controle op het gebruik van Roundup en glysofaat, is niet geheel overtuigd n zet het onderzoek verder: “Het is toch vreemd om benzine in oude Roundup verpakkingen te gieten. De kleur lijkt ook op die van Roundup” vertelde een werknemer van Brussel Leefmilieu aan de krant.

Helaas was de instantie meer dan een week te laat met de controle. Op 18 april gingen ze naar het sportterrein om daar vast te stellen dat de firma belast met het onderhoud hun werk reeds had afgerond en was vertrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?