Rouwboodschappen aanslagen 22 maart tentoongesteld

© MC
| Na de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 lieten veel mensen steunboodschappen achter op het Brusselse Beursplein.

De vele rouwboodschappen en tekeningen die in de dagen na de aanslagen op 22 maart 2016 verzameld werden aan de Brusselse beurs, maken de komende dagen deel uit van twee herdenkingsprojecten. Dat maakt Brussels schepen Delphine Houba (PS) bekend.

De medewerkers van stadsarchiefdienst zorgden er na de tragische gebeurtenissen in Brussel voor dat de vele tekeningen en rouwboodschappen voor de Beurs niet verloren gingen. Ze namen 4.000 foto's en lieten 2.500 documenten opdrogen en bewaren in hun archief. Die zijn intussen ook al online te vinden op de website van het archief.

Dit jaar zullen die boodschappen van solidariteit ook getoond worden tijdens twee herdenkingsmomenten in Brussel. Vandaag maandag 11 maart is de Europese herdenkingsdag voor slachtoffers van terreur. Tijdens deze herdenking in conferentiecentrum Albert Borschette worden 25 rouwboodschappen op groot scherm geprojecteerd.

Op 22 maart volgt een tentoonstelling van de boodschappen in Espace Magh in Brussel. Daar wordt dan ook de documentaire 'Tous Ensemble' vertoond.

"De plicht tot herdenking komt vooral tot uiting in het nauwgezette titanenwerk van de stadsarchiefdienst. Het doet me plezier dat dit in de verf wordt gezet via twee belangrijke evenementen in Brussel", vertelt schepen Houba.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?