RSCA koopt skipiste in Neerpede

© Yeti Ski

RSC Anderlecht heeft het terrein van skipiste Yeti Ski in Neerpede gekocht. “De aankoop kadert in de uitbreiding van de jeugdopleiding van de club”, klinkt het bij RSCA. Maar de grootte van het terrein en de vaagheid van de plannen doet eerder vermoeden dat de club met het terrein een plan B achter de hand wil houden indien een verhuizing naar het Eurostadion niet zou doorgaan.

La Capitale bericht over de verkoop en de uitbater bevestigt de transactie aan onze redactie. “De aankoop betekent inderdaad dat Yeti Ski sluit. Wanneer dat zal zijn, weten we nog niet, dat kan evengoed nog enkele jaren duren. Concrete plannen van de voetbalclub zijn er nog niet”, aldus de uitbater. “Mijn vrouw en ik zijn de enige twee mensen die daardoor hun job zullen verliezen, al de monitors en het ander personeel zijn vrijwilligers.”

Nochtans spraken de uitbaters eerder al de wens uit om de skipiste uit te breiden naar een groot overdekt skicentrum. Maar nu RSC Anderlecht de erfpacht van het terrein heeft afgekocht, komt er een definitief einde aan die plannen. Zo verdwijnt met Yeti Ski de enige skipiste in Brussel.

Nieuw stadion?
Met de aankoop van het terrein wou de club vooral anticiperen, zegt woordvoerder van RSCA David Steegen in La Capitale. “We willen de jeugdacademie uitbreiden en verbeteren, maar concrete plannen met het terrein hebben we voorlopig niet.” Nog volgens La Capitale is met de aankoop van het terrein zo’n 2 miljoen euro gemoeid.

De vaagheid over de plannen van RSCA in combinatie met het karakter van het terrein doet echter vermoeden dat er andere belangen in het spel zijn. Een verhuizing van de Brusselse ploeg naar een nieuw nationaal stadion is nog steeds geen uitgemaakte zaak. Mogelijk houdt de club met de aankoop van dit terrein een plan B achter de hand om eventueel een nieuw stadion te kunnen bouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?