Ruben uit Eén-reeks 'Het Gezin' overvallen in Maximiliaanpark

© Eén
| Slager Johan en zijn zoon Ruben in 'Het Gezin'

Ruben De Grootte, bekend uit het tv-programma 'Het Gezin', werd gisteren overvallen in het Maximiliaanpark. De politie is een onderzoek gestart naar het voorval.

"Proficiat aan alle gezagsdragers in dit land, mijn zoon 'Rubentje' werd vandaag in het Maximiliaanpark beroofd van zijn step." Dat postte slager Johan Degrootte vandaag op zijn Facebookpagina. Hij uit zijn ongenoegen over de attitude van de politie bij het indienen van een klacht, die hem naar eigen zeggen vertelden dat "als er niemand werd neergestoken met een mes, er geen gevolg aan wordt gegeven."

Woordvoerder Ilse Van de Keere van politie Brussel Hoofdstad bevestigt dat er klacht werd ingediend op 16 oktober, en laat weten dat er wel degelijk een onderzoek is geopend. De politie onderzoekt beeldmateriaal uit de buurt van het park om de dader te kunnen identificeren. De buurtbewoners aan het Maximiliaanpark hebben al eerder gehamerd op extra veiligheidsmaatregelen rond het park. De politie is daarom ook extra attent op overlast in die buurt.

De vader van het slachtoffer, bekend uit de Eén-reeks 'Het Gezin', is afkomstig uit West-Vlaanderen, maar heeft al jaren een zaak in Molenbeek. Hij wou in 'Het Gezin' de slechte reputatie van Molenbeek aankaarten en bijdragen aan het verbeteren van het imago van zijn buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?