Ruim 60 bestuurders blazen positief tijdens grote alcoholcontrole

© BRUZZ
Updated: 16-01-2022 - 14:31

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft dit weekend een grote alcoholcontrole uitgevoerd. 2.124 voertuigen werden gecontroleerd op verschillende plaatsen in de hoofdstad. Ruim 60 bestuurders testten positief.

De politiecontroles begonnen op vrijdagmiddag en -avond. Toen betrapte de politie zes bestuurders op een te hoog alcoholpercentage in het bloed. Twee daarvan moesten hun rijbewijs inleveren. Een iemand werd betrapt met 0,82 milligram alcohol in het bloed, oftewel 1,88 promille. Het maximaal toegestane alcoholgehalte bedraagt 0,21 mg/l uitgeademde lucht, of 0,5 promille.

In de nacht van zaterdag op zondag werden opnieuw controles gehouden, dit keer ter hoogte van het Poelaertplein, de Belliardstraat en de Boudewijnlaan. De politie controleerde er in totaal 964 bestuurders op alcohol en drugs. Daarvan testten 57 bestuurders positief op alcohol, waarvan iemand 2,25 promille blies, goed voor 0,98 milligram alcohol in het bloed. Drie andere automobilisten reden onder invloed van drugs. 12 Bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken.

Daarnaast werden vrijdag nog vijf andere inbreuken vastgesteld. Zaterdagnacht telde de politie zes andere inbreuken. “Dat kan gaan van het gebruik van een gsm of het niet vastklikken van de veiligheidsgordel. Het gaat om kleine vergrijpen,” klinkt het bij politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?