Ruimte voor school en woningen in Noordwijk

Een school, een crèche en nieuwe woningen. De stad Brussel gaat een terrein van 10.200 vierkante meter in de Noordwijk volledig ombouwen. Dat is goed nieuws voor de Franstalige basisschool van de Helihaven die er een nieuw onderkomen krijgt.

De basisschool van de Helihaven ligt momenteel verspreid over twee locaties; aan de Nicolaystraat (192 leerlingen) en aan de Helihavenlaan (132 leerlingen). Op het nieuwe terrein tussen de Simonsstraat, Frontispiesstraat en de Nicolaystraat komen de scholen nu samen.

De school krijgt er twee gebouwen. In een eerste gebouw komt de kleuterschool met plaats voor tweehonderd kinderen. Het tweede gebouw omvat de uitbreiding van de bestaande basisschool. Het biedt plaats aan de leerlingen van het eerste en twee leerjaar. Daarnaast krijgt de school op de nieuwe site ook een nieuwe sportzaal. Het bestaande gebouw aan de Nicolaystraat tot slot wordt volledig verbouwd en zal plaats bieden aan de leerlingen van de tweede en derde graad.

Wooneenheden
Op de site is ook plaats voorzien voor de bouw van 51 studio's en appartementen. Twee daarvan zullen volledig aangepast zijn voor mensen met een handicap.

Tot slot voorziet de stad Brussel in het project ook een lokaal waar de raadplegingen voor baby's en kinderen van zowel de Franstalige ONE als het Nederlandstalige Kind en Gezin kunnen plaatsvinden.

Brussels schepen voor Stadseigendommen, Mohamed Ouriaghli (PS) zal het project uitwerken met de schepenen Faouzia Hariche (PS, Openbaar Onderwijs) en Chantal Noël (CDH, Gezin, Kleuters en Peuters, Crèches). Aan het project hangt een prijskaartje van 20,4 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?