Ruzie om terras tussen brasserie Couleur Café en Toison d’Or krijgt gerechtelijk staartje

© PhotoNews
| De Gulden Vlies winkelgalerij.

De eigenaar van Toison d'Or en de eigenaar van brasserie Couleur Café, het enige restaurant dat zich in de galerij bevindt, verschijnen woensdag voor de rechtbank. De galerijhouder wil het terras van de brasserie verkleind zien omwille van het coronavirus, maar daar wil die laatste niets van weten. De galerijhouder neemt nu gerechtelijke stappen.

"Het begon met de vraag van de galerijhouder om het terras te verkleinen zodat er meer ruimte is voor de passage in de galerij," vertelt Alain Gagnaire, de eigenaar van het restaurant. "Maar de passage is op dit moment perfect mogelijk met de nodige veilige afstand. De eigenaar van de galerij plant binnenkort renovatiewerken en gebruikt nu de coronacrisis als excuus om hiervoor ruimte te maken."

De restauranteigenaar ontving eerder al een dagvaarding en een boete van 5.000 euro per geconstateerde overtreding. "De rechter heeft ons al eerder verzocht samen naar een oplossing te zoeken," vervolgt Gagnaire. "Maar de galerijhouder wil niet onderhandelen."

Gagnaire wil zijn terras houden zoals het altijd geweest is: “We doen dit al 20 jaar. Dit is het enige restaurant in de galerij. De andere handelaars steunen me en ik zie geen reden om veranderingen aan het terras toe te passen. De nodige social distancing wordt gerespecteerd en het hele restaurant is coronaproof uitgerust.”

Woensdag verschijnen beide partijen om 9 uur voor de rechter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?