Saint Patrick's Day: voor Ieren in hart en nieren

Met als motto: "A thirsty mind is a joy for­ever" heeft de Vlaamse groep Black Velvet zich een uitgebreid repertoire van Ierse traditionals eigen gemaakt en bouwde ze al een stevige reputatie op als liveband.

Ierse folk brengen ze in een eigengereide versie, maar toch met veel respect voor de traditie.
Ervaring en virtuositeit zat, sfeer verzekerd. De musici betreden om halfnegen het podium van de loods van het gemeenschapscentrum, die voor de gelegenheid vakkundig is omgebouwd tot een Ierse pub. Maar om halfacht is er al een opwarmertje: een beeldverslag van een Ierse dansshow. Na het optreden wordt het filmpje Live at Lansdowne Road (2000) vertoond.

Vanzelfsprekend zal er Iers bier vloeien, maar daar blijft het niet bij: cock-a-leekie (soep met kip en prei) en Irish stew, met runds- of lamsvlees en gestoofd in Guinness-bier, moeten een stevige fond leggen. De cock-a-leekie soup is de hele avond door verkrijgbaar.

Groen
Sint-Lambrechts gaat er prat op dat er heel wat Ieren in en rond de gemeente wonen, en volksmuziek is zeker niet dood. De heilige Patrick, de beschermheilige van Ierland, wordt wereldwijd herdacht, meestal door feestgangers in een groene outfit. De hardliners tappen zelfs groen bier.

:: Saint Patrick's Day in Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91, Sint-Lambrechts-Woluwe, op vrijdag 13 maart vanaf 19.30 uur. Kaartjes kosten 8 euro in voorverkoop, 10 euro aan de deur; VGC-cultuurwaardebon is welkom. Meer info en reserveren bij Op-Weule, 02-775.92.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?