Samusocial dringend op zoek naar gebouwen voor winteropvang

© Photonews
| Wachtrij bij Samusocial.

Samusocial is op zoek naar gebouwen voor het Winterplan voor daklozen en doet een oproep aan de privésector. “De zoektocht verloopt hetzelfde als andere jaren, maar we moeten het met twee gebouwen minder stellen omdat die niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen", zegt de algemeen directeur Sébastien Roy aan BRUZZ.

In Brussel en het hele gewest is er een nijpende nood aan gebouwen om mensen onderdak te geven die zich genoodzaakt zien om op straat te leven. Net zoals het Burgerplatform dat eveneens op zoek is naar een plek om 350 transmigranten op te vangen, maakt Samusocial zich zorgen over het gebrek aan geschikte gebouwen voor de winteropvang van daklozen.

Daarom is de liefdadigheidsorganisatie nog steeds op zoek naar gebouwen om zijn opvangcapaciteit uit te breiden voor het Winterplan dat half november wordt opgestart.

"In Brussel staan er zoveel gebouwen leeg, vandaar onze oproep naar privéondernemingen om deze vrij te geven", aldus Roy.

Tot nog toe hebben de vele prospectie-inspanningen zowel bij de openbare als de privésector niets opgeleverd.

Daarom doet Samusocial nog een dringende oproep aan de Brusselse gemeenten, lokale spelers en privéondernemingen, om hen te helpen door gebouwen ter beschikking te stellen of te verhuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?