Sara Oualad: vlogster met impact

Sara Oualad

De Molenbeekse Sara Oualad gaf de relschoppers van oudejaarsnacht een veeg uit de pan in een videoboodschap op de sociaalnetwerksite Facebook. "Het gaat steeds beter in Molenbeek. Maar één gebeurtenis doet het harde werk teniet," zegt ze.

Sara Oualad is 26, marketing consulente en binnenkort mama van twee. En een vlogster met een grote impact. Want haar videoboodschap over de oudejaarsrellen van Molenbeek, waarin ze de relschoppers 'een bende nietsnutten' noemt, une petite bande d'emmerdeurs, blijft nazinderen.

Colère

Aan BRUZZ legt ze uit waarom ze haar boodschap zo verspreidde. "Ik was inderdaad en colère, maar vooral bedroefd," zegt ze. "Sinds de aanslagen gaat het steeds beter. Maar één gebeurtenis doet alle inspanningen en het harde werk van veel goede mensen teniet."

Oualad is geen onbekende in Molenbeek. Ze maakt al jaar en dag filmpjes over lifestyle en vrouwenrechten in haar gemeente. De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris zette haar zelfs al in als ambassadrice. Het engagement voor haar gemeente komt niet zomaar uit de lucht vallen, zegt ze aan De Standaard. "Mijn ouders waren al vaak bezig met vrijwilligerswerk. Dat engagement heb ik overgenomen," zegt ze.

Dilbeek

Samen met haar man Zaki Chairi, een radiopresentator en komiek, woont ze intussen in Dilbeek, waar hun kroost meer ruimte heeft om te spelen. In een interview benadrukt ze dat haar verhuis naar Dilbeek geen vlucht is, want ze spendeert het leeuwendeel van haar tijd in haar thuisgemeente. Daar leeft en werkt ze.

"Mijn man zegt altijd: als alle gedegouteerden vertrekken, blijven alleen de degoutanten over. We moeten hier blijven en voortwerken," zegt ze.

Brusseleir

"Ik heb gesproken als burger en als Molenbeekse. Mijn grootouders zijn uit Marokko afkomstig, maar mijn ouders zijn hier geboren, ik ben van de derde generatie. Wij zijn echte Brusseleirs," zegt ze.

Bekijk hier nog eens de videoboodschap die viraal ging:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?