Schaarbeek haalt zelf vuilnis op

De gemeente Schaarbeek is de staking van de Brusselse vuilnismannen bij Net Brussel beu en zet nu eigen mensen en middelen in om het afval op te halen. Het vuilnis hoopt zich maar op en het einde van de actie is nog niet in zicht.

De gemeente Schaarbeek stuurde vandaag eigen mensen op pad om de witte vuilniszakken op te halen. De vuilnismannen van Net Brussel staken voor de vierde dag op rij. Het gevolg is dat het afval in de straten zich ophoopt. In Schaarbeek kunnen ze het niet meer aanzien en besluiten ze om de zakken dan maar zelf weg te halen.

"De zakken staan er vaak al van dinsdag en om de geurhinder te beperken is het toch beter om de zakken op te halen," zegt Pascal Withofs van de Schaarbeekse reinigheidsdienst. "We krijgen veel klachten van mensen en dus hebben we beslist om het nodige te doen."

De vuilnismannen van Net Brussel protesteren tegen de reorganisatie van de ophaalrondes. Dat komt omdat de Brusselaars sinds januari hun afval moeten sorteren. De gemeente Schaarbeek is wel van plan Net Brussel de rekening te presenteren van het werk dat zij heeft overgenomen.

"De factuur zal worden opgestuurd naar Net Brussel. De werkuren en het gewicht van het opgehaalde vuilnis dat we naar de verbrandingsover brengen worden zeker gefactureerd."

Het is nog onzeker of alle vuilniswagens van Net Brussel vrijdag zullen uitrijden. Een nieuwe stakingsdag komt slecht uit want vrijdag vieren de moslims het Suikerfeest, het einde van de ramadan. Dat zorgt hier en daar waarschijnlijk voor extra vuilnis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?