Schaarbeek krijgt eerste 3D-zebrapad

© Vincent Vanhalewyn

Schaarbeek heeft er een primeur bij. De gemeente heeft als eerste in het Gewest een 3D-zebrapad. Hiermee wil Schaarbeek chauffeurs trager doen rijden en doen nadenken over hun snelheid.

Schepen van Openbare Werken Vincent Vanhalewyn (Ecolo) haalde de mosterd voor het idee in IJsland. “Ik had foto’s gezien van het 3D-zebrapad en wilde het ook hier implementeren,” vertelt de schepen aan BRUZZ. “Door het visuele effect gaan bestuurders trager rijden. Tegelijkertijd is het een ludieke manier om mensen te doen nadenken over hun snelheid.”

De speciale oversteekplaats ligt aan het rondpunt op de Voltairelaan vlak bij de Brusiliatoren. “Veel inwoners stellen vast dat chauffeurs hier vaak met overdreven snelheid voorbijrijden, daarom hebben we deze plaats uitgekozen,” legt Vanhalewyn uit.

Als het project positief geevalueerd wordt, komen er wellicht nog 3D-paden bij in Schaarbeek. “We denken aan plaatsen waar chauffeurs vaak te snel rijden, maar ook aan symbolische plekken zoals het Colignonplein bij het gemeentehuis,” zegt Vanhalewyn.

Wie goed kijkt, ziet dat de schilderwerken nog niet helemaal klaar zijn. “We moeten wachten tot het weer droog wordt, dan kunnen we het visuele effect helemaal afwerken,” aldus de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?