Schaarbeek voert controles uit in prostitutiebars

© Marc Gysens
© Marc Gysens

De gemeente Schaarbeek wil de prostitutie in de Noordwijk, en vooral in de Aarschotstraat, aan banden leggen met strenge controles. Het reglement dat daar drie jaar geleden voor werd opgesteld staat nu pas echt op punt en dus kunnen er controles uitgevoerd worden.

Schaarbeek stelde drie jaar geleden een nieuw reglement op, samen met de buurgemeente Sint-Joost, de politie en het parket. Dat het nu pas echt op punt staat, komt omdat de uitbaters van de prostitutiebars tijd nodig hadden om de nodige vergunningen in orde te krijgen. Dat moest voor september dit jaar. Sinds september zijn het aantal controles daarom ook fors opgedreven. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Controles
Het reglement schrijft onder meer voor dat enkel één dame met vergunning voor een prostitutieraam mag zitten. Afgelopen zondag stelde de politie bij een grote controle echter al vast dat er vaak meerdere meisjes aan het werk waren.

Bij die controle stootte de politie ook op drie vrouwen die zonder vergunning werkten en negen anderen die illegaal in ons land verblijven.

Van de vijftien gecontroleerde prostitutiebars werden er negen tijdelijk gesloten. Twee andere bars zullen binnenkort worden gesloten.

De politie plant ook de komende maanden nog controles, in Schaarbeek maar ook in Sint-Joost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?