Schaarbeeks meisje bewusteloos uit zwemvijver gehaald

© Photonews
| Het meisje verdronk bijna op het Bloso-domein in Hofstade (archiefbeeld).
Updated: 03-06-2019 - 17:40

Een zevenjarig meisje uit Schaarbeek is bijna verdronken op het Bloso-domein in Hofstade. Redders haalden haar uit het water om haar te reanimeren. Maandagmiddag was ze nog altijd in levensgevaar. Het parket opende een opsporingsonderzoek om de concrete omstandigheden van het ongeval na te gaan.

Het ongeluk gebeurde op het Vlaams-Brabantse Bloso-domein in Hofstade, zo schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigen politie en parket aan BRUZZ. Redders merkten het drijvende lichaam van het meisje rond half vijf op, waarna ze haar uit het water haalden om de reanimatie te starten. Politie en ambulance kwamen ter plaatse, waarna het meisje naar het ziekenhuis werd gebracht. Op dit moment verblijft ze in kritieke toestand in het UZ Antwerpen.

Hoe het meisje precies in het water belandde, is op dit moment nog niet duidelijk. Ook hoe lang ze in het water heeft gelegen, is niet bekend. Het parket van Halle-Vilvoorde zal de redders, ouders en ooggetuigen nog verhoren, maar gaat niet uit van een misdrijf.

Op het strandje waren op het moment dat het meisje in het water verdween, zes redders aanwezig. "Het was een behoorlijk drukke dag," zegt korpschef van de zone Kastze, Filip Van Steenbergen. "Er was er ook een bedrijfsdag van Carrefour waardoor het druk was op het terrein maar er ook meer redders aanwezig waren dan voorzien. Die hebben zeer adequaat gereageerd. Een drama is hopelijk vermeden kunnen worden. Het is afwachten of de toestand stabiliseert."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?