Scheidsrechter in elkaar geslagen na voetbalwedstrijd RSCA

© Google
| Het Franky Vercauterenstadion op de Transvaalsestraat in Anderlecht

Een scheidsrechter die de wedstrijd tussen de U17 Sporting Anderlecht en Chastre floot is zaterdagnamiddag in elkaar geslagen. De 18-jarige jongeman is opgenomen in het ziekenhuis en een week werkonbekwaam verklaard.

De wedstrijd van de U17 Sporting Anderlecht tegen Chastre in het Franky Vercauterenstadion kreeg zaterdag een grimmig staartje. Na de wedstrijd sloeg een groep mannen de scheidsrechter in elkaar. De aanvaring heeft volgens verschillende goede bronnen niets te maken met de wedstrijd zelf, die overigens eindigde in een eclatante overwinning voor Anderlecht: 13 – 0.

“Het onderzoek loopt nog steeds,” klinkt het bij de woordvoerster van Politiezone Zuid, “het hele gebeuren is gefilmd. We hebben een speciaal team de zaak laten onderzoeken en die zitten op een goed spoor. De komende dagen volgen er waarschijnlijk arrestaties. De jongeman in kwestie is zeven dagen werkonbekwaam, dat is niet niks.”

Volgens La Dernière Heure gaat de aanvaring om een afrekening voor een eerder akkefietje tussen de scheidsrechter en jongeren op de Zuidfoor dit jaar, maar daar wil de politie geen uitspraken over doen.

“We waren geschokt toen we het nieuws hoorden,” klinkt het bij David Steegen, woordvoerder van RSCA. “Maar in het politierapport staat duidelijk dat de daders jongeren waren uit de buurt, en niet van de club zelf. We laten de politie nu zijn werk doen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?