Schepen Els Ampe kritisch voor 'weggelopen' SP.A

© Jef Van de Veire - BRUZZ

Het opstappen van SP.A uit het Brussels schepencollege zindert nog na bij schepen Els Ampe (Open VLD), nu nog de enige Nederlandstalige schepen in de Stad Brussel. Ze vindt het niet kunnen dat Ans Persoons (SP.A) als schepen is weggelopen, iets wat Persoons ontkent. "Ik moest het overleg verlaten", zegt ze aan BRUZZ.

"Wat heb je aan een partner die wegloopt?", stelt Brussels schepen voor Mobiliteit, Openbare Werken en Wagenpark, Els Ampe. De vraag naar een zitje als schepen voor Mayeur (PS) was de druppel bij SP.A. Maar dat ontkende het volledige college vrijdag. Al nam Mayeur wel eerst het woord donderdagavond.

"Mayeur heeft verteld over zijn politiek leven, dat is niet op vijf seconden gedaan. Hij heeft ook toegegeven dat hij fouten gemaakt heeft en dat de reden is waarom hij opstapt, maar er is nooit sprake van geweest dat hij schepen werd in dit college", benadrukt Ampe.

Open VLD is blij met wat het bereikt heeft tijdens de onderhandelingen. "Wij hebben gezegd dat er in deze meerderheid een nieuwe politieke wind moet komen en dat er een kadaster moet komen van alle mandaten en remuneraties. De nieuwe burgemeester moet zich ook voor de volle 100 procent concentreren op Brussel en zijn posten opzeggen in het Brussels Parlement. Zou zij - Ans Persoons, red. - dat eruit gesleept hebben? Ik denk het niet, ze is weggelopen."

Dat ze is weggelopen, ontkent Ans Persoons echter. Zij zegt dat de PS en de MR haar vroegen om het overleg op donderdagavond te verlaten als ze niet op de eisen inging. "Als ik niet kon aanvaarden dat Mayeur schepen werd, moest ik stante pede vertrekken", zegt de ex-schepen aan BRUZZ.

De bevoegdheden van schepen Persoons, Nederlandstalige Aangelegenheden en Wijkcontracten, zullen nu opgevangen worden door andere schepenen. "Dat is toch ook een besparing voor de Stad", aldus Ampe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?