Schepmans wil geen 'islamsafari' in Molenbeek - Reactie Dewinter: 'Gaan sowieso'

© Bart Dewaele

Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans zal alles doen om te voorkomen dat de 'islamsafari' van twee extreemrechtse politici kan doorgaan. Ook nu de aanvraag voor het bezoek van Filip Dewinter van het Vlaams Belang en zijn extreemrechtse collega uit Nederland, Geert Wilders, officieel is ingediend, blijft haar antwoord nee. Dewinter blijft bij zijn stuk: 'We gaan sowieso.'

Dewinter kondigde eind september aan dat hij zijn Nederlandse collega Geert Wilders een rondleiding zou geven in Molenbeek. Met zijn zogenaamde ‘islamsafari’ wilde hij Geert Wilders de meest geïslamiseerde plekken van Brussel laten zien.

Eerder sprak burgemeester Francoise Schepmans (MR) zich daar ook al tegen uit, maar ook nu ze de officiële aanvraag heeft ontvangen, luidt haar antwoord nee. "Een rondleiding die Molenbeek in de kijker zet als hoofdstad van de jihad lijkt me polemiserend. Het is ondenkbaar dat het bezoek zal plaatsvinden."

In overleg met de politie neemt de burgemeester maatregelen om de rondleiding te voorkomen. Waaruit die maatregelen precies bestaan, kan kabinetchef Mustafa Er niet zeggen.

Dewinter gaat 'sowieso'
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is naar eigen zeggen nog niet officieel op de hoogte gebracht van een eventuele weigering van het bezoek. "Ik heb een aanvraag ingediend, hoewel dat eigenlijk niet moest aangezien het geen manifestatie is, maar heb nog geen antwoord gekregen", zegt hij. "We gaan echter sowieso, het zal me benieuwen of ze de rondleiding zullen beletten."

Indien Schepmans het bezoek niet laat doorgaan, "bevestigt men eigenlijk alleen maar wat wij al lang zeggen: dat bepaalde delen van Molenbeek een no-go-zone geworden zijn voor de politie", zegt Dewinter, die de politie niet om specifieke veiligheidsmaatregelen zou hebben gevraagd voor het bezoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?