| Het Orbanplein in rustigere tijden.

Schietpartij Vorst: een jongeman overleden

HD
© BRUZZ - Belga
05/07/2020
Updated: 05/07/2020 15.53u

Rond half een zondagochtend werd de omgeving van het Orbanplein en de Merodestraat in Vorst opgeschrikt door geweerschoten. Er is sprake van drie slachtoffers waarvan een reeds is overleden.

Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend voor moord en poging tot moord. Het dodelijke slachtoffer was een jongeman geboren in 1997. De andere twee slachtoffers liggen in het ziekenhuis en zijn buiten levensgevaar. Zij werden in 2001 en 2003 geboren, een van hen is dus minderjarig. In eerdere communicatie van het parket werd nog gezegd dat alle slachtoffers minderjarig waren.

Volgens een bron nabij het dossier gaat het mogelijk om een afrekening in het drugsmilieu. Dat is volgens het parket één van de mogelijke pistes in het onderzoek. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou er geschoten zijn met een kalasjnikov. Dit werd niet bevestigd door het parket.

"In deze fase van het onderzoek is nog niemand aangehouden," aldus woordvoerder Denis Goeman. De procureur en de onderzoeksrechter zijn deze nacht ter plaats afgestapt in aanwezigheid van de wetsdochter en de balistiekdeskundige.

POS news: de politie was massaal aanwezig in de wijk na het incident.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , Justitie , schietincident , schietpartij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni