Scholen roepen op om deel te nemen aan klimaatmars en organiseren eigen actie

© PhotoNews
| De derde editie van de klimaatmars "Global Strike For Future" in Brussel, op 20 september 2019.

"De klimaatcrisis is geen ver-van-ons-bed-show meer en we moeten nu in actie schieten." Met die boodschap trekken lagere en middelbare scholen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel ten strijd tegen de klimaatopwarming. Naar aanleiding van de grote klimaatmars in Brussel, organiseren de scholen op vrijdag 8 oktober een gezamenlijke actie onder de noemer "Wake Up for Climate".

Verschillende scholen in het hele land zullen op vrijdag meedoen aan de actie "Wake Up for Climate". Twee dagen later komt de Klimaatcoalitie op straat met een grote klimaatmars in Brussel. Leerlingen worden aangespoord om hun stem te laten horen en mee te stappen in het protest "Back to the Climate".

De actie "Wake Up for Climate" zal twee dagen eerder beginnen achter de schoolbanken en wil duidelijk maken aan beleidsmakers dat ze wakker moeten worden. "Het is broodnodig dat onze politici ambitieuze, solidaire en coherente maatregelen treffen in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow begin november", klinkt het bij de organisatie.

Al meer dan 70 scholen hebben hun deelname al bevestigd. Wat ze zullen doen vrijdag, dat mogen ze zelf invullen, zolang er een duidelijk signaal wordt gegeven aan de bevoegd politici. "Laat je stem horen op school, maar ook op sociale media", klinkt het in het promofilmpje.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?