School in Evere wil houten bal tot bij Messi brengen

De GO! Victor Hortaschool uit Evere heeft een ambitieus plan: een houten bal via heel wat gerenommeerde voetballers bij de grootste voetballer van deze tijd brengen, Lionel Messi. Met de stunt wil de school het vakmanschap van een beroepsopleiding in de verf zetten en tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel.

De afdeling Hout van de GO! Victor Hortaschool uit Evere vervaardigde een perfecte ronde voetbal, maar dan in hout. Op zich een knappe prestatie, maar daar stopt het niet. De school wil via allerlei tussenstations de bal uiteindelijk bij de beste voetballer van dit moment, Lionel Messi, krijgen.

Drievoudig winnaar van de Gouden Schoen Jan Ceulemans gaf de aftrap van het project en gaf de bal door aan gewezen topdoelman Jean-Marie Pfaff. Van daar ging het naar Enzo Scifo, eveneens winnaar van een Gouden Schoen, die nu de bal wist door te geven aan ex-ploegmaat bij AS Monaco Thierry Henry.

Henry is naast viervoudig topschutter van de Premier League en vijfvoudig Franse Voetballer van het Jaar ook actief bij de Rode Duivels. Maar Henry is vooral ook een gewezen ploegmaat van Lionel Messi, het eindstation waarop de school uit Evere mikt.

Niet aan proefstuk toe
Met de stunt wil de school uit Evere in de eerste plaats aantonen aan zijn leerlingen, en per uitbreiding aan alle jongeren uit Brussel, dat vakmanschap en een goede beroepsopleiding wel degelijk perspectieven bieden voor de toekomst. Daarnaast wil de Victor Hortaschool via een internationale veiling voor deze gesigneerde bal zoveel mogelijk geld inzamelen voor een goed doel.

De school is met de actie overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder vervaardigde het ook al een houten fiets waarmee Eddy Planckaert een werelduurrecord neerzette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?