Schorsing voor agent die demonstrante schopte (+video)

Een agent schopte donderdag een demonstrante terwijl ze geboeid op de grond zat. De indignados, die donderdag de Dexia-hoofdzetel binnendrongen, hebben een YouTube-filmpje verspreid waarop de feiten te zien zijn. De agent werd inmiddels geschorst.

Een dertigtal 'indignados'-activisten trok donderdag naar het Dexiagebouw voor een protestactie. Ze verzamelden daarbij in de inkomhal van het gebouw. De politie kwam snel tussenbeide en zette de demonstranten buiten. Een aantal van hen werd in de boeien geslagen.

Volgens de activisten werd een jonge Griekse demonstrante met haar hoofd op de grond geduwd en aan de haren getrokken, hoewel ze geen verzet bood tegen haar arrestatie. Ze kreeg van een agent in burger ook een klap in het gezicht toen ze geboeid op haar buik lag. Toen ze even later nog steeds geboeid op de stoep zat, kreeg ze een schop in het gezicht, volgens de indignados van diezelfde agent. Dat laatste is te zien op een filmpje dat de indignados maakten.

Naar eigen zeggen hebben de activisten geprobeerd de identiteit van de agent te achterhalen. "Maar de aanwezige agenten weigerden hun collega te identificeren, ondanks het feit dat een politieagent zich moet kunnen identificeren volgens de Belgische wetgeving," klinkt het.

"De Indignados hebben klacht ingediend," meldt Jan Slangen van de Brusselse Agora van de verontwaardigden. Hij voegde eraan toe dat het slachtoffer blauwe plekken en sporen van kneuzingen aan het gezicht heeft overgehouden aan de trap.

De agent werd vrijdagmiddag verhoord door de dienst Interne Controle. Het parket ging over tot de schorsing. Er is een pv tegen de agent opgesteld wegens slagen en verwondingen. Het slachtoffer legt momenteel een verklaring af.

.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?