Serre boerderij Chant des Cailles brandt af

© Alain Schmit / FB

Zondagochtend is er brand uitgebroken in La Ferme du Chant des Cailles, de collectieve stadsboerderij in Watermaal-Bosvoorde. Er vielen geen gewonden en dankzij de snelle aanwezigheid van de hulpdiensten bleef de schade beperkt. "Een ramp is vermeden", klinkt het bij de vrijwilligers.

De Brusselse brandweer ontving rond vier uur ’s morgens een melding dat er brand woedde op La Ferme Du Chant des Cailles, een collectieve stadsboerderij in Watermaal-Bosvoorde. "Het vuur brak uit in een van de serres en verwoeste deze tot de nok toe", zegt woordvoerder Walter Derieuw aan BRUZZ. "Ook gereedschap en een ernaast liggende schuur moesten er aan geloven."

Chant des Cailles is een vzw die buurtbewoners de mogelijkheid biedt om zelf de handen uit de mouwen te steken op de boerderij of er verse producten in huis te halen. Maar naast de materiële schade ging ook een groot deel van de oogst in vlammen op. Voorlopig wordt de schade geschat op 15.000 euro.

Oproep aan vrijwilligers

Opdat ze zo snel mogelijk weer aan het oogsten kunnen slaan, zoekt de boerderij vrijwilligers om mee te helpen opruimen en een nieuwe serre te bouwen. Zo verscheen er op Facebook een oproep van een van de tuinlieden, waarin hij beroep doet op de hulp van de inwoners van Watermaal-Bosvoorde.

Het onderzoek naar het ontstaan van de brand loopt nog, maar de politie sluit kwaad opzet niet uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?