Sightjogging loopt stroef

© Brussels Sightjogging
De stad ontdekken op loopschoenen, onder meer in New York en Madrid is het een rage. Bij Brussels Sight Jogging ligt dat een jaar na de start wat anders. De gidsen van de organisatie trokken deze zomer welgeteld vijf keer de loopschoenen aan.

Een gids neemt een groepje joggers - van maximum vijf - op sleeptouw en vertelt hen tussen het uithijgen door over de geschiedenis, cultuur en natuur van de stad. Klinkt als een prima idee, getuige de vele eenzame lopers die elke ochtend om zeven uur door weer en wind langs het kanaal ploeteren. En in het buitenland is het een grote hit. Van San Francisco tot Jeruzalem volgen groepen joggers het rode vlaggetje van de gids.

Vier jonge Brusselaars begonnen daarom vorig jaar met Brussels Sight Jogging (BSJ). Voor een prijsje jog je van Sint-Katelijne tot de Zavel of doorkruis je de Europese wijk in sportbroekje. Maar voorlopig laten de Brusselse toeristen hun loopschoenen thuis. Deze zomer leidde BSJ nog maar vijf groepjes rond. Zelfs Evy Gruyaert stuurde tot nu toe haar kat.

"Het is natuurlijk heel slecht weer geweest in juli," zegt Marc Ramaekers van BSJ. "En we moeten nog wat meer reclame maken. De meeste klanten tot nu toe kennen ons van de initiatieven in het buitenland."

Kan het misschien ook aan de belabberde conditie van de Brusselse toeristen liggen? Een toer van 8,5 kilometer in één tot anderhalf uur, belooft de website; de couch potatoes onder ons beginnen spontaan te zweten.

"Geen zorgen", stelt Marc ons gerust. "Je hoeft geen topconditie te hebben. We passen ons aan aan het ritme van de klant."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?