Sint-Pieters-Woluwe biedt gratis fietsleveringen aan voor lokale winkels

© Gemeente Sint-Pieters-Woluwe
| Het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe.

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe start opnieuw met gratis fietsleveringen voor aankopen in haar lokale winkels. In heel Brussel kan er geleverd worden. "Veel mensen onderschatten de kracht van hun koopgedrag. Lokaal en duurzaam kopen betekent onze bedrijven steunen," zegt Antoine Bertrand, schepen van Lokale Economie.

Het aantal bestelwagens is in Brussel explosief gestegen door leveringen aan huis en online winkelen: in 2019 was een op de tien voertuigen op de Brusselse wegen een bestelwagen, blijkt uit cijfers van Good Move. Bovendien is het aantal leveringen aan huis tijdens de lockdowns van de afgelopen maanden nog eens sterk toegenomen. "We weten dat de 'laatste kilometers' van shoppen zwaar wegen op de CO2-uitstoot. Deze gratis fietsbezorging komt de lokale economie, de luchtkwaliteit en het klimaat ten goede," zegt Bertrand.

De gemeente had het initiatief opgestart voor de eindejaarsperdiode van 2020 en wil ook dit jaar de lokale handelszaken steunen. Vanaf 15 november biedt de gemeente daarom via haar vzw Wolu-Animations de gratis fietsbezorging aan voor alle aankopen die online, telefonisch of aan de kassa van plaatselijke winkels worden gedaan. MyMarket (Group One) zal specifieke ondersteuning aanbieden aan bedrijven die van deze maatregel willen profiteren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?