Sint-Suzannakerk in Schaarbeek na zes jaar bijna volledig gerestaureerd

De Sint-Suzannakerk in Schaarbeek.

Na zes jaar zijn de werken aan de Sint-Suzannakerk in Schaarbeek bijna afgerond. Met zijn opvallend rode kleur en grote glasramen is de eerste betonnen kerk van Brussel een opvallend stukje architectuur.

Christian Hovine, die toeziet op de restauratiewerken legt uit aan BX1 dat de Sint-Suzannakerk in het verleden te maken kreeg met ondoordachte verbouwingen die de architectuur aantastten. Een van de belangrijkste stappen in de restauratie was het herstellen van de rode kleur van de kerk, die bedekt was door een grijze laag. “Toen we de grijze laag weghaalden werd duidelijk dat de rode laag eronder op sommige plaatsen was aangetast. Daarom hebben we een beton van exact dezelfde kleur gefabriceerd.”

De Sint-Suzannakerk is de eerste betonnen kerk van Brussel en maakt geen gebruik van zuilen, wat het een bijzonder technisch ontwerp maakt. Ook de kleurrijke glas-in-loodramen zijn met hun 45 vierkante meter een opvallend element.

De restauratiewerken komen na zes jaar op hun einde maar zijn nog niet helemaal afgerond. In de toekomst wil het bestuur namelijk zonnepanelen installeren om de kerk en de buurt van elektriciteit te voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?