Sit-in tegen migratiebeleid aan Dienst Vreemdelingenzaken

© PhotoNews
| Tientallen migranten uit het Maximiliaanpark kwamen luisteren naar hun sympathisanten aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). (archiefbeeld)

Aan de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel vond vrijdag een sit-in plaats tegen het federaal migratiebeleid. Het collectief #NotInMyName protesteerde tegen de opsluiting van kinderen en gezinnen. "Wij zullen acties blijven voeren tot kinderen niet meer opgesloten worden", klinkt het.

Het stuk van Antwerpsesteenweg tussen de DVZ en het Maximiliaanpark werd omstreeks 17 uur door de politie afgesloten voor de sit-in waarbij de mensen al zittend de straat over namen.

In de aanwezigheid van de tientallen tot honderden migranten die in het Maximiliaanpark verblijven en nieuwsgierig mee kwamen luisteren, sprak het collectief via verschillende sprekers hun boodschap uit: "De gesloten centra moeten toe en kinderen mogen niet opgesloten worden.”

De aanleiding voor het protest is de opsluiting van een tweede gezin in de woonunits. Het gaat om één familie, een moeder uit Azerbeidzjan en haar vijf kinderen, verblijft sinds 3 september in de nieuwe woonunits in centrum 127bis in Steenokkerzeel, in afwachting van een uitzetting. Op 14 augustus kwam er al een eerste familie uit Servië aan, met vier kinderen. Het gezin werd op 10 september naar een open terugkeerhuis gebracht, omdat families niet langer dan twee weken vastgehouden kunnen worden.

Naast de actie aan de DVZ vonden er vrijdag nog zeven gelijkaardige acties plaats van het collectief plaats in Sint-Gillis, Elsene, Namen, Bergen, Luik, Aarlen en twee in Gent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?