Slachtoffer van steekpartij Kruidtuin buiten levensgevaar

© Twitter
| Een beeld uit de video van de aanval.
Updated: 25-05-2020 - 19:34

De steekpartij waarbij een 49-jarige man vrijdagavond in metrostation Kruidtuin in het been werd neergestoken was het gevolg van een discussie met zijn belager. Dat blijkt uit een getuigenis van zijn dochter. De dader is nog steeds voortvluchtig. Dat weet Het Nieuwsblad.

De 49-jarige man die vrijdag zwaargewond raakte bij een steekpartij in het Brusselse metrostation Kruidtuin, verkeert niet langer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Het onderzoek naar de dader van de steekpartij loopt nog.

In een filmpje dat dit weekend op het internet circuleerde valt te zien hoe een man bebloed op de grond ligt en even later een messteek in het been krijgt van zijn belager, die na de feiten koelbloedig weg stapt.

Het slachtoffer, een man van 49, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij kreeg meerdere klappen en werd in zijn bovenbeen gestoken. De dochter van het slachtoffer reageerde inmiddels zelf op de opgedoken beelden.

“Eerst en vooral, dit was geen diefstal," zegt ze op sociale media. “De dader sloeg op het materiaal van de MIVB. Daarop reageerde mijn vader en zei de man om een ticket te kopen in plaats van het materiaal aan te vallen. Als antwoord kreeg hij deze miserie over zich heen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?