Slachtoffers aanslagen niet tevreden met herdenking MIVB

De MIVB voorziet voorlopig enkel een kranslegging door de eigen directeur en een personeelsdelegatie.

Om de aanslagen in Brussel te herdenken, zal het MIVB-personeel op 21 maart 2018 zelf een krans neerleggen in metrostation Maalbeek. Maar nabestaanden en slachtoffers zijn daar voorlopig niet op uitgenodigd, tot onvrede van slachtoffervereniging Life4Brussels.

Een kranslegging door de directie van de MIVB en een delegatie van het personeel, maar zonder de slachtoffers. Zo liet de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB weten de aanslagen van 22 maart 2016 te willen herdenken.

Op de tweede plek van onheil, de luchthaven van Zaventem, zullen slachtoffers en nabestaanden wel een krans kunnen neerleggen. En dus voelt slachtoffervereniging Life4Brussels zich in de steek gelaten door de MIVB, die de aanslagen liever lijkt te vergeten dan te herdenken, aldus de slachtoffers.

'Volste respect voor slachtoffers'

In De Standaard reageert MIVB-woordvoerder Guy Sablon dat dat allerminst de bedoeling is. "We zijn nog volop aan het bekijken wat we precies zullen doen, in overleg met de premier én met het volste respect voor de slachtoffers. We houden zo veel mogelijk rekening met de slachtofferverenigingen."

Life4Brussels organiseert hoe dan ook zelf een herdenkingsplechtigheid. Op 11 maart, de Europese dag van terreurslachtoffers, zal de vereniging in samenwerking met de Stad Brussel de aanslagen herdenken aan Schuman.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?