Slachtoffers steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand

ND
© Chris Verhaeghe
29/11/2022

In het onderzoek naar de steekpartij aan de Veeweydekaai in Anderlecht waarbij twee voetgangers maandagavond werden neergestoken, is een verdachte opgepakt. Volgens het parket bleek echter snel dat de man niets met de feiten te maken had. Hij werd dan ook vrijgelaten. Beide slachtoffers liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

“Meteen na de feiten werd het parket ingelicht en werden er een aantal onderzoeksdaden ingesteld”, zegt woordvoerder Sarah Durant. “Het ging onder meer om een camera- en buurtonderzoek. De helikopter van de federale politie werd ook ingeschakeld ter ondersteuning bij het lokaliseren van een verdachte. Intussen ging het parket ter plaatse voor een afstapping, samen met de technische recherche van de federale politie en een wetsdokter.”

De politie doorzocht de hele buurt en kon in de loop van de avond een verdachte oppakken. “Uit verder onderzoek is gebleken dat de man niets met de feiten te maken heeft”, aldus Durant. "Hij werd opnieuw in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende.”

Het parket voert ook nog een onderzoek naar twee andere steekpartijen waarbij telkens een dode viel. “Om 18u werd een man in de Koninckstraat in Molenbeek neergestoken in een opvangcentrum voor illegalen. Het slachtoffer is jammer genoeg overleden. De dader werd snel na de feiten opgepakt. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. De man zal binnen de 48 uur worden verhoord.”

In SInt-Gillis kwam dan weer een 20-jarige man om het leven bij een steekpartij aan het Bethlehemplein. “Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag en die is samen met het parket ter plaatse afgestapt in het bijzijn van een wetsdokter en de technische recherche van de federale politie. In het belang van het onderzoek zal er niet verder gecommuniceerd worden.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni