| De brand raakte snel geblust.

Smeulende barbecue veroorzaakt brand in Zoniënwoud: 1.000 m² bos vernield

TDN
© BRUZZ
27/05/2020
Updated: 27/05/2020 16.00u

De Brusselse brandweer moest woensdagochtend uitrukken voor een brand in het Zoniënwoud. De oorzaak van de brand was een slecht gedoofde barbecue. Omstreeks 11 uur verliet de laatste brandweerploeg het bos.

Het vuur was vrij snel onder controle. De laatste brandweerploeg verliet de plaats omstreeks 11u00, zegt de brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. De bosbrand strekte zich uit over een oppervlakte van 1.000 vierkante meter.

Aanvankelijk was er sprake van een sigarettenpeuk, maar de oorsprong van de brand was een slecht gedoofde barbecue, die achtergelaten werd in de Tumuliweg op het grondgebied van Watermaal-Bosvoorde. "Gelukkig stond er geen wind", aldus Derieuw. "Boswachters organiseren een brandwacht om een eventuele opflakkering te kunnen melden."

De brandweer herinnert eraan dat het ten strengste verboden is vuurtjes te stoken in het Zoniënwoud. "We vragen iedereen om tijdens wandelingen op de paden te blijven en niets in het bos weg te gooien. De minste rookontwikkeling moet je zo snel mogelijk melden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, Samenleving, brand sigarettenpeuk, brand Zonienwoud

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni