Smurfen of art nouveau op nieuw themavliegtuig Brussels Airlines

© Brussels Airlines

Het vijfde themavliegtuig van Brussels Airlines zal of "De Smurfen" of "art nouveau/Horta" als centrale onderwerp hebben. Dat heeft een jury beslist. Het is nu aan Jan Publiek om de knoop door te hakken.

Het publiek had vooraf 1.415 voorstellen ingezonden. Daaruit selecteerde een jury (met onder anderen Netsky, Olivia Borlée, Eric Domb en Brussels Airlines-topman Bernard Gustin) de ontwerpen van Marta Mascellani ("De Smurfen") en Ahmet Sefer ("Art Nouveau/Horta") als finalisten.

Het publiek mag nu gaan uitmaken welk van beide voorstellen de wedstrijd wint. Het kan de komende tien dagen, tot 24 september, stemmen op brusselsairlines.com/belgianicon.

De persoon die het winnende voorstel instuurde, mag deelnemen aan het designproces, de onthulling van het vliegtuig in maart 2018 bijwonen en meevliegen op de eerste vlucht van het toestel.

Brussels Airlines heeft al vier themavliegtuigen (ook "Belgian Icons" genoemd): "Rackham" (met als thema Kuifje), "Magritte", "Trident" (Rode Duivels) en "Amare" (Tomorrowland).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?