Op het Sint-Antoonplein in Etterbeek heeft donderdagnamiddag een hevige brand gewoed in een snackbar. Daarbij vielen geen gewonden maar de snackbar is door de brand wel zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is accidenteel, zo meldt de Brusselse brandweer.


Het was rond 17.00 uur dat in de keuken van de snackbar het vuur in de frietketel sloeg, waarna de vlammen zich al snel verspreidden naar de dampkap en de motor van de dampkap, die zich op een plat dak bevond.

"Het ging om een gebouw met vier verdiepingen en boven de snackbar waren appartementen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De traphal van die appartementen was wel volledig afgesloten van de snackbar, zodat we de bewoners veilig hebben kunnen evacueren."

De appartementen zijn ook volledig gevrijwaard gebleven, en nadat de brand geblust was en de flats gecontroleerd werden op de aanwezigheid van CO, zijn de bewoners naar hun woonsten kunnen terugkeren. De snackbar is wel zwaar beschadigd en zal enige tijd de deuren moeten sluiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving , snackbar , brandweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni