Snel interventieteam voor Brusselse tunnels loopt vertraging op

Het snelle interventieteam voor defecte voertuigen in de Brussels tunnels zal dit jaar niet meer operationeel zijn. Doordat de regels voor openbare bestedingen vorige zomer veranderd is, moest ook de aanbesteding voor het interventieteam herschreven worden. Dat kreeg Brussels parlementslid Paul Delva (CD&V) maandag te horen van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

In september 2016 kondigde Smet aan dat er een snel interventieteam zou opgericht worden om defecte voertuigen in tunnels snel weg te slepen en zo langdurige verkeershinder te voorkomen. Vandaag moet hiervoor steeds de politie ter plaatse komen. Die heeft echter vaak andere prioriteiten, waardoor de verkeershinder langer dan nodig blijft duren.

Het interventieteam zou opgericht worden na een openbare aanbesteding die voorzien is in het meerjareninvesteringsprogramma voor de renovatie van de tunnels. Deze aanbesteding zou afgelopen zomer gegund worden, zodat het snel interventieteam nog dit jaar operationeel zou zijn. Maar maandag gaf de minister op een vraag van Delva toe dat de oprichting van het snel interventieteam vertraging oploopt. 

Ten vroegste in 2018
De reden hiervoor is de gewijzigde wetgeving voor openbare aanbestedingen van vorige zomer. Hierdoor moest ook de openbare aanbesteding voor het interventieteam herschreven worden, met als gevolg een verlenging van de inschrijvings- en gunningsperiode. Het snel interventieteam zal dan ook niet in 2017 operationeel zijn, maar ten vroegste in 2018.

"De Brusselse tunnels zijn vandaag cruciaal voor een vlotte mobiliteit in onze stad. Helaas gaat er zelden een week voorbij zonder incident in een van de tunnels. Een snel interventieteam dat de tunnels snel vrijmaakt en hierbij de veiligheid van de weggebruikers verzekert, is dan ook hoognodig. Ik ben ontgoocheld over het uitstel en hoop dan ook dat er in 2018 snel werk van gemaakt kan worden", reageert Paul Delva.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?