Sociale woonwijk in Ganshoren krijgt nieuw buurthuis

© Beliris

De ruwbouw van het buurthuis in de sociale woonwijk De Villa’s aan de Van Overbekelaan in Ganshoren is klaar. Binnenkort kunnen de bewoners er terecht voor buitenschoolse opvang en zullen er in een polyvalente zaal socio-culturele activiteiten worden georganiseerd.

In minder dan een jaar tijd is de ruwbouw van het nieuwe buurthuis in de sociale woonwijk De Villa’s klaar.

Het gebouw, centraal gelegen tussen de twee woontorens, moet een gezellige plek worden waar mensen graag samenkomen en ook verschillende evenementen worden georganiseerd.

Er werd gekozen voor een strak ontwerp dat aansluit bij de moderne en groene omgeving: een eenvoudig, rechthoekig design dat volledig tot zijn recht komt in de groene omgeving. Voor de ruwbouw van het buurthuis besteedde bouwheer Beliris iets minder dan 600.000 euro.

Samen huiswerk maken
Doel is om het isolement van sociaal zwakkeren te doorbreken en het buurtleven aan te wakkeren. Het buurthuis bestaat uit twee delen: een voor volwassenen en een voor de jeugd.

In de polyvalente ruimte zal een keuken worden geïntegreerd. Ook het deel voor de jeugd krijgt een klein kookeilandje. Op woensdagnamiddag of in de vroege avond kunnen kinderen uit de buurt hier hun huiswerk komen maken, knutselen en workshops volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?