Nationale vakbondsstaking op Brussels Airport

| vakbondsstaking op Brussels Airport (archiefbeeld)

Socialistische politievakbond dreigt met stakingen op luchthavens

© Belga
17/02/2022

De socialistische politievakbond zal binnenkort een aantal acties voeren om te protesteren tegen de vastgelopen onderhandelingen over een loonsverhoging. Dat is donderdag besloten op het federaal bureau van vakbond CGSP-Admi/ACOD Lokale en Regionale besturen .

Een spontane vakbondsactie van de federale politie dreigt op vrijdag 25 februari, de laatste dag voor de krokusvakantie, het vertrek van vakantiegangers op Brussels Airport te verstoren, waarschuwt Eddy Quaino, permanent vertegenwoordiger bij de socialistische vakbond.

Ook in Wallonië zijn acties gepland, zoals stiptheidsacties op de luchthaven van Charleroi of aan de grenzen. Op welke manier de acties in Vlaanderen ingevuld worden, is nog niet helemaal duidelijk. "We zijn onze leden daarover nog aan het bevragen", klinkt het bij Luc Breugelmans.

De politievakbonden NSPV en VSOA hadden een akkoord bereikt met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over de herwaardering van de politiesalarissen, maar ACV en ACOD hebben dat akkoord verworpen. De socialistische bond eist met name "een echte eindeloopbaanregeling, gegarandeerd door een structurele federale financiering voor alle leden van de geïntegreerde politie", maar ook een "gegarandeerde en gefaseerde salarisverhoging voor alle personeelsleden".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni