De sans papiers in Etterbeek zullen taallessen krijgen van de Comac-jongeren en de Jongsocialistische kring aan de VUB

Socialistische studenten VUB geven taallessen aan sans papiers

LG
© BRUZZ
09/05/2021

Twee tot drie keer per week zullen de sans-papiers aan de VUB Nederlandse les krijgen van vrijwilligers. Die worden georganiseerd door de socialistische studentenverenigingen.

Op de campus in Etterbeek verblijven sinds enkele maanden sans papiers. Vorige week werden enkele spandoeken van hen gestolen, vermoedelijk door enkele jongeren die zijn aangesloten bij Jong N-VA. Zij pakten daar in ieder geval mee uit in hun whatsapp-groepje. Volgens hen ging het louter om een 'studentikoze' actie, die niets met de politieke vereniging heeft te maken. De voorzitter van Jong N-VA was hier wel van op de hoogte en moedigde de actie aan.

Naar aanleiding van die feiten gingen de socialistische jongerenverenigingen Comac en Jongssocialisten van de VUB in dialoog met de sans papiers. Daaruit bleek dat ze graag taallessen zouden volgen, maar moeilijkheden ondervinden om zich daarvoor in te schrijven. Daarom zullen Comac VUB en de Jongsocialisten VUB vanaf volgende maand Nederlandse taallessen organiseren aan de universiteit voor sans papiers. De verenigingen deden een oproep op Facebook om hiervoor vrijwilligers te vinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni