SP.A, Groen en UF: 'Verlaag maximumsnelheid op Ring'

© brusselnieuws.be
12/01/2015

In het Vlaams parlement dringen oppositiepartijen SP.A, Groen en Union des Francophones (UF) samen aan op "een integrale en duurzame visie" op de toekomst van de Ring rond Brussel. Ze vragen onder meer een lagere maximumsnelheid.

Volgens de oppositie heeft de Vlaamse regering geen duidelijke visie voor de toekomst van de Ring rond Brussel. In een gemeenschappelijke motie schuiven Katia Segers (SP.A), Joris Vandenbroucke (SP.A), An Moerenhout (Groen) en Christian Van Eyken (UF) daarom enkele concrete maatregelen naar voor.

Ze pleiten onder meer voor een verlaging van de maximumsnelheid, van 120 tot 100 kilometer per uur. Ook dringen ze aan op een snelle realisatie van het Gewestelijk Expresnet (Gen), het sinds lang beloofde snelle treinnet rond Brussel.

De vorige Vlaamse regering besliste om de Ring te 'optimaliseren' door het doorgaand verkeer te scheiden van het plaatselijk verkeer. Daardoor zouden er op sommige plaatsen rijvakken bijkomen. De plannen stuiten al langer op protest van allerhande milieuverenigingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni