Speeltuin en sportveld aan Kruidtuinpark krijgen facelift

© Blog 1210

De speeltuin aan het Kruidtuinpark is vanaf 2 augustus verboden terrein voor spelende kinderen. De speeltuin en het sportveldje zijn versleten en worden grondig opgesmukt. Het park zal daarom gesloten zijn tot de heropening in de lente van volgend jaar.

Leefmilieu Brussel beheert 320 speel- en sportterreinen in het Brussels Gewest. Stukje bij beetje worden de versleten of verouderde speelpleinen aangepakt. Het terrein tussen de Spoorwegstaat en de Kruidtuinstraat in Sint-Joost-Ten-Node is dringend aan vernieuwing toe. “Het parkje ligt in de drukst bevolkte wijk van Brussel waar een gebrek is aan speelruimte en toch werd het niet zo veel gebruikt”, klinkt het bij Leefmilieu Brussel. “Het terrein was niet goed ingericht terwijl het wel veel potentieel heeft.”

Vandaag heeft het parkje twee zones, een speeltuin voor kinderen tussen twee en zes jaar en een sportplein voor zeven- tot twaalfjarigen. In de nieuwe speeltuin komt een grote zandbak, en klimzone, een terreintje om te basketten of te voetballen en er zal ook een ruimte ingericht worden voor buurtbewoners om te picknicken of uit te rusten onder de bomen.

Tijdens de werkzaamheden blijft het park gesloten. De heropening is voorzien voor begin maart 2018.

© Leefmilieu Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?