Speeltuin Laarbeekbos helemaal vernieuwd

© Saskia Vanderstichele

Leefmilieu Brussel wil een speelnetwerk tot stand te brengen in het Brussels gewest. Vorige week werd De Rots, de nieuwe avontuurlijke speeltuin in het Laarbeekbos, ingehuldigd.

Leefmilieu Brussel beheert een zestigtal speel- en sportterreinen in het gewest. Nadat een studie had uitgewezen dat de spreiding van de Brusselse speeltuinen niet ideaal is en dat het potentieel niet altijd optimaal benut wordt, maakte Leefmilieu Brussel een plan voor een uitgebreid speelnetwerk doorheen het gewest.

“Bedoeling is om overal moderne, originele speelzones te maken, die goed geïntegreerd zijn in het landschap en die zoveel mogelijk met natuurlijke materialen opgetrokken zijn. We willen de kinderen weer in de natuur laten spelen,” zegt Serge Kempeneers, directeur Groene Ruimten bij Leefmilieu Brussel.

Vorige maand werden in het Jetse Koning Boudewijnpark al een compleet vernieuwde speeltuin en een speelbosje ingehuldigd. Afgelopen donderdag ging De Rots open, de nieuwe speeltuin aan het Chalet van Laarbeek. De oude speeltuigen werden weggehaald en vervangen door een klimrots met daaromheen buisglijbanen, klimtorens, kabelbanen, loopbruggen en schommels. Voor de allerkleinsten zijn er afzonderlijk toestellen, voor de ouders banken. Kostprijs van deze grotendeels uit hout gebouwde speeltuin: 400.000 euro.

“We hebben in De Rots meer en ook hogere speeltuigen neergezet. Zo kunnen er meer kinderen spelen,” zegt Kempeneers. “In Brussel is het niet makkelijk om nieuwe terreinen te vinden, daarom moet de capaciteit van de bestaande speeltuinen naar omhoog.”
Leefmilieu Brussel bouwt ook elders in de stad nieuwe of vernieuwde speeltuinen. Zo komt er een nieuwe speeltuin aan de Materialenkaai, bij Thurn & Taxis. Ook wordt gewerkt aan de vernieuwing van de speeltuinen in Scheutbos en de Kruidtuin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?