Spitsstrook doet file verschuiven

© brusselnieuws.be
03/09/2014

De spitsstrook op de E40 tussen Leuven en Brussel is geen onverdeeld succes. Het verkeer op de Brusselse Ring en de E40 verloopt een stuk vlotter, maar op de plaats waar de spitsstrook aansluit op de E314 zijn de files net gigantisch toegenomen.

Tijdens de avondspits mogen chauffeurs sinds een jaar de pechstrook gebruiken.

Op de Brusselse Ring is de filedruk daardoor met 4 procent gedaald, op de E40 zelfs met 54 procent.

Maar op de E314 vanaf Wilsele, waar de spitsstrook eindigt, zijn de files juist met 70 procent toegenomen. "Daar is een nieuw knooppunt ontstaan. Die problemen zullen pas verdwijnen als er een nieuwe spitsstrook tussen Leuven en Holsbeek komt", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

'Stop verbreding'
“Een spitsstrook levert een verschuiving van het probleem op”, reageert Bruno De Lille, voormalig Brussels staatssecretaris van Mobiliteit (Groen) op Twitter. “Trek lessen uit dit voorbeeld en stop het project om de Ring te verbreden.”

Een uitbreiding van de spitsstrook op de E314 zou er op zijn vroegst pas over enkele jaren komen. Ze is uitgesteld vanwege geldgebrek. De huidige spitsstrook heeft 50 miljoen euro gekost.

Spitsstrook = elders problemen. Trek hier les uit en stop project verbreding R0 #Brussel @destandaard @brusselnieuws http://t.co/oVcA4VF0Ok

— Bruno De Lille (@BrunoDeLille) September 2, 2014

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni