Spontane stakingsactie bij netbeheerder Sibelga verlengd tot maandag

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 28 januari 2022
Updated: 28-01-2022 - 19:34

Na een dag van onderhandelingen met vertegenwoordigers van Synergrid, de Belgische federatie van de netbeheerders van elektriciteit en gas, en de directie van netbeheerder Sibelga, hebben de stakende Sibelga-personeelsleden vrijdag tijdens een algemene vergadering aan het einde van de dag besloten hun stakingsactie tot maandag te verlengen.

Een vijftigtal dienstauto's vormden vrijdagochtend een stoet om de stakers naar de kantoren van Synergrid aan de Brusselse Ravensteingalerij te brengen. De delegatie legde de eisen van de werknemers voor, die niet als onredelijk werden beschouwd, aldus Olivier Renard, voorzitter van de Gazelco-vakbond bij Sibelga.

De stakers willen dat hun verloning aangepast wordt aan de barema's van de Waalse netbeheerder ORES. Een ontwerpakkoord werd verworpen, omdat de compensatie niet voor alle werknemers zou gelden.

Het stakingspiket voor de ingang van Sibelga zal tijdens het weekend worden staande gehouden door arbeiders, die maandag in groten getale zullen terugkeren. De vakbonden zeggen bereid te zijn het meningsverschil op te lossen voor de nieuwe directrice, Inne Mertens, dinsdag wordt verwelkomd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?