Sportcentrum Nelson Mandela officieel ingehuldigd

© bruzz

Aan de Korte Groenweg is vandaag het Nelson Mandela Centrum officieel ingehuldigd. Het centrum beschikt onder meer over een stadion met kunstgrasveld waar plaats is voor 750 toeschouwers. In de volgende bouwfasen zal ook de omgeving van het complex aangepakt worden met de aanleg van een grote parking. Het totale kostenplaatje zal uiteindelijk meer dan twintig miljoen bedragen.

In 2009 werd er gestart met de eerste fase van de herinrichtingswerken aan het sportcentrum aan de Korte Groenweg en vorige week werd ook de tweede fase succesvol afgerond. "In een wijk die in de nabije toekomst wellicht zal blijven verstedelijken moesten de openbare randvoorzieningen dringend een nieuwe invulling krijgen", zo verduidelijkt schepen van Sport Alain Courtois (MR) de reden achter dit initiatief.

Parking
De komende maanden treden ook bouwfasen drie, vier en vijf in werking. Daarin wordt de omgeving van het complex aangepakt met onder meer de aanleg van een grote parking. Tot nu bedroeg het kostenplaatje zo'n kleine vijftien miljoen euro, al zal dat bedrag uiteindelijk oplopen tot ver boven de twintig miljoen wanneer alles volledig is afgewerkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?